🔥 5% reducere la comenzi de peste 350 de lei!

Țesături

Hăinuțele noastre sunt lucrate cu grijă, în România, din materiale premium. Ce înseamnă pentru noi o țesătură premium? Înseamnă o țesătură naturală, de calitate, plăcută la atingere și care se comportă bine în “viața de zi cu zi”.

Materialele pe care le folosim sunt bumbac și in.

Bumbac

Bumbacul este folosit încă din cele mai vechi timpuri, iar astăzi este cea mai folosită fibră naturală pentru confecționarea țesăturilor.  Pe langa bumbac 100%, la realizarea hăinuțelor noastre, folosim următoarele tipuri de țesături de bumbac:

Muselină. Originară din orașul Mosul din Irak (de unde și numele), muselina noastră este 100% bumbac.

Jerseu. Această fibră a apărut pentru prima oară în insula Jersey și a fost făcută celebră de Coco Chanel în 1916, când aceasta a folosit jerseul pentru colecțiile sale, deși era un material asociat în special lenjeriei de corp. Tipul de jerseu pe care îl folosim noi conține minim 97% bumbac, plus un procent foarte mic de elastan pentru a face hăinuțele mai ușor de îmbrăcat și mai confortabil de purtat.

Tricot. Conține minim 95% bumbac, plus un pic de elastan, ca și jerseul. Asta pentru un plus de confort.

Fleece. Sau polar, este un material ceva mai gros, 100% bumbac, numai bun pentru hăinuțele din anotimpul rece. 

In

Iar dacă mai devreme ziceam de bumbac că este folosit din cele mai vechi timpuri, inul este și mai și. Se pare că este prima țesătură inventată de oameni, textilele din in fiind cele mai vechi din lume, cu o istorie de cel puțin 20.000 de ani.

Și asta pentru că este un material foarte rezistent, absorbant și care se usucă mult mai repede decât bumbacul. Datorită acestor caracteristici, este o țesătură ideală pentru vremea caldă sau toridă, iar tendința lui de a se șifona îi dă și aspectul aparte.

Tesaturi